Emotieregulatie

Emotieregulatietraining

Emoties hebben een belangrijke functie: ze signaleren en vertellen ons hoe te handelen in verschillende situaties. Maar wat nu als er sprake is van een verstoring in emotieregulatie? Het inadequaat omgaan met emoties kan zorgen voor impulsiviteit of resulteren in het juist blijven hangen in emoties. Deze maladaptieve strategie├źn kunnen in het latere leven leiden tot serieuze problematiek en het risico op stoornissen vergroten. 

Heeft je kind moeite met op een gepaste manier te reageren op zijn emoties of die van anderen? Is het moeilijk voor je kind om emoties bij zichzelf en anderen te herkennen en te begrijpen? 

De emotieregulatietraining is voor kinderen van de basisschoolleeftijd. Het helpt kinderen met het herkennen van emoties en het gepast reageren op emotionele signalen bij zichzelf en anderen. We werken via spel en therapie aan de emotieregulatievaardigheden. 

Emotieregulatie zou je kunnen zien als een innerlijke thermostaat, waarbij je controle hebt over interne schommelingen van emoties. Wanneer er sprake is van emotieregulatieproblemen heb je last van een hoge gevoeligheid voor bepaalde gevoelens. 

Trainingen worden gegeven vanaf 6 jaar.