Rouw en verlies


van ons krijgt vroeg of laat met een verlies te maken. Het overlijden van een dierbaar persoon, een huisdier, een echtscheiding, verlies van gezondheid, verlies/ verandering van een werksituatie, een miskraam, afscheid van een kinderwens, verlies van een geliefde door dementie ... 

Een verlies, of dat nu onverwacht komt of is voorzien, kan ons diepIeder  treffen.                                            Verschillende emoties overspoelen ons. 

Helaas is er in onze samenleving weinig tijd en aandacht voor de mens in een rouwproces. Na een tijdje wordt verwacht dat we 'het leven wel weer op kunnen pakken' en aan het werk kunnen gaan. Een verlies vergeet je nooit... en het lukt lang niet altijd het 'normale' leven weer op te pakken. Het heeft tijd en aandacht nodig. 

Begeleiding en ondersteuning kan wenselijk zijn. Als gediplomeerd rouw- en verliesconsulent en ervaringsdeskundige sta ik voor u klaar om te luisteren, nabij te zijn en u inzichten te geven over uw rouwproces. 

Iedereen rouwt op zijn eigen, unieke manier. We starten altijd met een intakegesprek, waarna u beslist of u zich voldoende veilig en vertrouwd bij mij voelt om samen verder te gaan. U bepaalt in frequentie en tempo hoe het verdere traject eruit ziet.